Terug naar site

Corona een tijd van bezinning

Corona berichten 1 - voor mijn cliënten

22 maart 2020 - Een tijd van bezinning

Het is duidelijk dat ik niet meer vanuit huis werk.

Skype is me niet gelukt omdat mijn computer te oud is en een nieuwe update niet pakt. Ik moet weer eens aan een nieuwe computer.

Ik hoop dat het met jullie goed gaat. Je ervaart hoe moeilijk het is om je nieuwe patronen toe te eigenen, want daarvoor kom je in therapie.

Nu is de omgeving daar ook mee bezig, waardoor het met wat oefenen lukt, om elkaar geen hand te geven: “oh ja”, en dan lachen we. Inmiddels is het ingesleten. We zijn serieus als

we elkaar geen hand geven, het is normaal geworden en op straat heb je niet meer het gevoel dat je iemand kwetst omdat je even uitwijkt als je iemand tegenkomt. Een grapje, ”ja een ommetje hebben we toch nodig”, en we lachen naar elkaar.

Als je omgeving niet meewerkt dan is het veel moeilijker. We kunnen de ander niet veranderen, alleen ons zelf.

Het is een tijd van bezinning, waar zijn we met zijn allen mee bezig? Ik hoop dat dat effect zal hebben in de toekomst. Aktie groepen is dat niet gelukt, maar het kleine Corona beestje wel.

Ik heb nu veel tijd om een artikel dat ik al half af had eens af te maken en dat geeft mij veel inspiratie. Ik kan artikelen lezen die daarmee te maken hebben en dat verwerken zonder gestoord te worden.

Helaas geen skype, maar de telefoon doet het nog prima. Mail me, dat doe ik met sommige van jullie, ik mail terug. En bellen is natuurlijk ook goed.

Sterkte in deze tijd en zorg dat je in deze tijd iets doet wat je inspireert, waar je energie van krijgt. Je huis opruimen, geeft ruimte in je hoofd, tekenen, lezen, schilderen, fotograferen of andere hobby’s krijgen nu een kans.

Kijk ook gericht TV, want alle opgefokte programma's daar word je zelf ook opgefokt van. Ik kijk

's morgens even en om 6 uur 's avonds nieuws en 's avonds kies ik uit wat ik wil zien.

Hoor van jullie en we denken aan elkaar.

Carolien