Terug naar site

Corona - Wat wandelen met me doet

Corona berichten 8 - voor mijn cliënten

10 mei 2020– wandelen doet me goed

Meestal vind ik dat ik eerst iets af moet maken voordat ik echt iets voor mezelf mag doen.

Ik wist dat wel maar werd het me echt bewust sinds ik iedere morgen wandel. Het is mooi weer en de natuur is heel mooi. Het kost me geen enkele moeite en ik vind het heerlijk dat het zo rustig is.

Begin de dag met meer energie

Dus ik begin nu de dag met iets wat ik leuk vind. Het is bovendien ook nog lichaamsbeweging, dus het mes snijdt aan twee kanten.

Ik merk dat als ik de dag met iets begin wat me energie geeft, dat ik de rest van de dag veel meer energie heb. Ik weet niet of dat door Corona komt, maar ik denk het niet.

Trouwens, toen ik in mijn studenten tijd een leuk bijbaantje had, ging mijn studie veel beter dan wanneer ik een vervelend baantje had. Ik realiseer me nu dat het toen ook al zo werkte.

Misschien kun je iets met deze observatie.

Vanmorgen heb ik in de stad gewandeld. Even voelen hoe het in de stad is. Fiets aan de brug vastgemaakt en via de Kalverstraat heen gewandeld en via het Rokin terug. Zo iets raars doet niemand op zondag morgen om 8 uur.

Kon de mensen tellen die ik gezien heb. Wat me opviel was dat ik veel meer zag dan anders. Ik keek meer naar geveltjes. Had alle tijd dus keek meer naar winkeltjes. Straatvegers die niet zoveel te doen hadden, maakten met elkaar een praatje.

Trouwens als je van de zomer hip wilt zijn dan moet je een bloemetjes jurk met een wijde rok tot over je knieën aantrekken, liefst met roesjes. Toen ik jong was had ik dat prachtig gevonden. Eigenlijk mocht ik toen ook niet met een broek lopen.

Zien elkaar weer via whats app of via de telefoon en denken aan elkaar.

Carolien