Return to site

Corona - Welke kleur was vandaag?

Corona berichten 7 - voor mijn cliënten

3 mei 2020 - Wat heb jij gedaan vandaag?

Van verschillende mensen hoor ik dat ze zo moe zijn. Inderdaad we hadden een ritme in ons leven, die ook bepaald werd door afspraken, werktijden etc. De structuur van je dag werd bepaald door factoren van buiten af.

Alles uit jezelf halen

Nu moet je alles uit jezelf halen. Je moet zelf ritme in je dag brengen. Wat houd je bezig. Hoe je daarmee omgaat. Daar is het lichaam niet op voorbereid en daar word je moe van.

  • Heb je de neiging om stil in een hoekje te zitten?
  • Heb je de neiging, steeds te scannen wat er zou kunnen gebeuren. Bijvoorbeeld het nieuws goed bij te houden? Heeft het invloed op je stemming?
  • Denk je ik ben thuis veilig en maak je iets van deze tijd en ontwikkel je nieuwe hobbies?

Gisteren werd me ‘s avonds gevraagd wat ik die dag gedaan had. Van die ochtend wist ik het precies maar van de middag wist ik het werkelijk niets meer. Achteraf kon ik me een klein ding herinneren, maar dat was maar een half uurtje.

Houd bij wat je op een dag doet. Geef het een naam of een kleur.

Ochtend gewandeld en boek gelezen

Wandelen groen,  boek opwindend: Oh zit dat zo rood. Ingespannen alsof ik het meteen allemaal moet onthouden.

Middag tv gekeken, boek gelezen en dit verhaaltje geschreven.

TV inspirerend,

Boek overheen gelezen, Had wat anders moeten gaan doen, meer bewegen, grijs opgejaagd

Verhaaltje hoop dat jullie het een idee vinden, ik word er ook vrolijk van. Verbaasd dat ik dit bedenk, had iets anders in mijn hoofd. Merk dat ik rechter op ga zitten terwijl ik dit typ. Energie roze. Ik hoop dat jullie ook verbaasd zijn hoe leuk dit is.

Vergeet vooral je lichamelijke reactie niet. Daar gaat het om. Bij gevaar trek je je terug of word je heel druk, je scant steeds wat er zou kunnen gebeuren en dat kan een patroon worden.

Uiteraard is het een hele gezonde reactie bij gevaar, maar als het een patroon wordt om dit in alle situaties te doen, dan ontzeg je jezelf een hoop.

Zien elkaar weer via whats app of via de telefoon en denken aan elkaar.

Carolien